Sanat, alternatifi olmayan bir konudur. Güzel sanatlar, görsel sanatlar, sahne sanatları, müzik, dans, şiir, film ve çok daha fazlasını içeren çok daha geniş bir terimdir. Akademik Koleji Görsel Sanatlar Kulübü alternatifi olmayan bu benzersiz alanda öğrencilerimizin ufkunu genişletmek ve sanata ve sanatçıya saygılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Görsel sanatlar, seramik, baskı resim, eskiz, el işi, resim, tekstil tasarımı, çizim, Dijital Resim, fotoğraf, heykel, film yapımı, videografi, mimari, sanat eserleri, kısa filmler ve belgeseller olarak adlandırılır. Görsel sanatları öğrenmek için, bireyin hayal gücünü, yaratıcı zihnini ve yaratıcılığını yeterince ortaya koyabilmesi için uzun süreler düzenli pratik yapması gerekir.
Genel olarak, görsel sanatların beş ana işlevi vardır: sanatsal ifade, işlevsel, ikna edici ve törensel ve anlatı. Görsel sanatlar kitap kapakları, posterler, giyim, giyim, aksesuar, gıda malzemelerinin ambalajlanması ve daha birçok şeyin tasarımında kullanılmaktadır. Toplumumuzdaki tüm topluluklara entegre edilmiştir.
Görsel sanatlar, eğitiminde o kadar mükemmel olmayan, notları iyi veya daha iyisi olmayan ancak geliştirme becerisi olan bir kişi için bir yaşam biçimidir. Ve bu özel beceriyle, görsel sanatlar yaparak geçimlerini sağlayabilir. Böylece görsel sanatların yaşamdaki önemi buradan anlaşılabilir. Görsel sanatlar ayrıca bireylerin manevi olarak doyuma ulaşmasını sağlar ve daha huzurlu daha müreffeh bir toplumun oluşmasını sağlar.
Görsel sanat, insan duygularını ve becerilerini ortaya çıkarmaya yardımcı olan çeşitli biçimlere sahiptir. Resim yoluyla büyük beğeni topluyor Görsel beceriler, rafine bir iş gücü için çok önemlidir. Okul eğitiminde uygulanan bu sanatlar, öğrencilerin yaratıcılığı ortaya çıkarmalarına ve genel bir kişilik geliştirmelerine yardımcı olabilir. Öğrenciler, performans sanatları, psikolojik ve yaratıcı yeteneklerini geliştirirken temel düşünmelerine yardımcı olur.
Aşağıda verilenler, görsel sanatları okulda, sınıfta ve toplumda da gerçekleştirmenin başlıca avantajlarından bazılarıdır. Görsel sanatların eğitimdeki önemini okuyalım:
Görsel sanatlar, çocukların düşüncelerini ve becerilerini temsil etmelerine yardımcı olur ve ayrıca orijinal gücü ve sanatsal becerileri yaratıcı bir şekilde gerçekleştirirken keşfetmelerine yardımcı olur. Bu nedenle, kişinin duygularını ve yaratıcı zihnini yaşam yolunda temsil etmek için konuşması bir yaklaşımdır.
Bu sanatlar aynı zamanda öğrencilerin skolastiklerini de etkiler, çünkü sanat eserleri pratiği ile öğrenme yetenekleri gelişir. Görsel sanatlarda daha az dinamik kalan bireylerle karşılaştırıldığında, daha hızlı öğrendikleri için yetenek oluşturma konusunda çok daha gelişmişlerdir.
Sanat ve zanaat sergileyen çocuklar, belirli gölgeleme, videografi, fotoğraf teknikleri vb. fırça türleri gibi farklı işçilik araçlarını ve yöntemlerini nasıl kullanacaklarını düzenli olarak öğrenirler.
Görsel sanatlar yapan çocuklar, bazı köklü sanatçıların eserlerine atıfta bulunmaktan hoşlandıkları için engin bilgilerini genişletiyorlar. Görsel sanatlar eğitimi, sanatlarını geliştirirken analiz yapmalarına, yargılama becerilerine yardımcı olur.
Çocuklar, yaptıkları her işte odaklanmayı ve sabırlı olmayı öğrenirler. Bazen, rahatsızlıklar nedeniyle konsantrasyonlarını kaybetme eğilimi gösterirler, ancak görsel sanatların yardımıyla, görevlerine odaklanmalarına yardımcı olacak bir beceriyi nasıl organize edeceklerini ve planlayacaklarını öğrenirler.
Bu sanatların yardımıyla öğrenciler bir duruma karar vermeyi ve belirlemeyi, bir durumu analiz etmeyi öğrenirler. Ayrıca mantıksal düşünme becerilerini nasıl analiz edeceklerini ve geliştireceklerini öğrenirler. Bütün bunlar, işleri için daha iyi seçimler yaparken çeşitli alternatiflere karar vermelerine yardımcı olur.
Akademik Koleji Görsel Sanatlar Kulübü çalışmaları, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve akademik alanlarında da keşfetmelerini sağlar. Bu şekilde görsel sanatlar eğitimi, öğrencilere sağlam bir gelecek sağlamanın yoludur.
1. 'Çocuk ve Resim' konulu çalışmaların yapılarak okulumuz öğrencilerine sunulması.
2. 'Bilgisayarda Resim Yapıyorum' konulu çalışmanın hazırlanarak okulumuz öğrencilerine sunulması.
3. 'Boş Zamanları Resim Yaparak Değerlendirme.' konulu çalışmanın yapılarak okulumuz öğrencilerine sunulması.
4. 'Çocuk Neden Resim Yapmalı' konulu çalışmanın yapılarak okulumuz öğrencilerine sunulması.
5. Okul duvarlarının kulüp üyelerince boyama, resim yapma çalışmalarının yapılması.
6. Öğrenciler tarafından hazırlanan çocuklara yönelik resimle ilgili ödüllü bilmece ve bulmaca örneklerinin kulüp panosunda sergilenmesi.
7. Resim yapmak için neler gerekli? konulu çalışmaların yapılması.
8. Bilgisayarda okul öğrencileri tarafından yapılmış olan resimlerin kulüp panosunda sergilenmesi.
9. 'Çocuk ve Resim' konulu yazıların kulüp panosunda sergilenmesi.
10. Resim Kulübü olarak 23 Nisan etkinliklerine döviz ve afişler hazırlanarak katılınması.
11. 'Resim Yapmak İstiyorum' konulu yazıların, resimlerin kulüp panosunda sergilenmesi.