Özel okullardan burs nasıl alınır? Bu, çocuklarına daha iyi bir eğitim imkânı sağlamak isteyen ancak bunu hedeflerken özel okul maliyetlerini minimuma düşürmek isteyen her ebeveynin cevabını merak ettiği bir sorudur.
Çocuğunuzu özel bir okula kaydettirmek birçok fayda sağlar. Bu okullar, öğrencilere, daha küçük sınıf boyutlarına ve ülkenin her yerindeki ebeveynler için çekici olan daha iyi ağ oluşturma fırsatları sunar. Bununla birlikte, özel bir okula gitmek genellikle ağır bir maliyeti beraberinde getirir. Bazen neredeyse üniversite öğrenim maliyetleriyle karşılaştırılabilir. Gerçekte, herkes bu fiyatları karşılayamaz.
Buna rağmen, bazı burs yardımıyla çocuğunuzu özel bir K-12'ye göndermek hala mümkündür. Özel okullarda burs bulmanın birçok yolunu öğrenmek için okumaya devam edin!
Mevcut burs ve hibelerin çoğu mevcut veya gelen üniversite öğrencilerini hedeflediğinden, K-12 öğrencileri için mali yardım bulmak bazen zor olabilir.
Yine de endişelenmenize gerek yok. Bunun için buradayız! Şanslısınız ki, özel K-12 okullarına devam eden öğrencilerin burs ve diğer mali yardım biçimlerini alabilmelerinin en yaygın yolların bir listesini derledik. Lafı fazla uzatmadan onlara geçelim!
Görünüşe göre, ülkemizdeki birçok özel okul, finansal ihtiyacı olan öğrencilere burs imkânı sunuyor. Bu nedenle ilk tavsiyemiz, doğrudan çocuğunuzun okulunun mali yardımı veya idari ofisi ile iletişime geçmeniz olacaktır. Varsa, personel sizi öğrencileri için özel olarak yapılmış burs kaynaklarıyla ilişkilendirebilir.
Teşvik programları esas olarak, K-12 öğrencilerinin ebeveynlerinin tercih ettiği özel bir okula gitmelerine izin veren devlet tarafından finanse edilen programlardır. Ülkemizde uzun bir süre uygulanmış ve 2019 yılında uygulamadan kaldırılmış olmakla birlikte yeniden teşvik programının devreye sokulacağı ön görülmektedir.
Bir teşvik programına başvurmak için özel okulların konu ile ilgili politikalarını inceleyin. Genel uygulama olarak teşvik programı devreye sokulduğunda sizin adınıza özel okul gerekli işlemleri yapmaktadır.2010-2018 yılları arasında toplam eğitim bedelinin neredeyse %40'ına yakınını devlet karşılayabiliyorken uygulama 2019 yılında kaldırılmıştır. Tekrar gündeme geldiğinde yine özel okul maaliyetinin %40'ı dolaylarında uygulanacağı ön görülmektedir.
Özel okul burs sınavları her eğitim kurumunun kendi bünyesinde, önceden açıkladığı tarihlerde yapacağı sınav sonuç başarısına göre burs dağıttığı sınavlardır. Ülkemizde eğitim kurumları, genel olarak Ocak, şubat aylarında, takip edecek eğitim yılında verilecek bursları belirlemek için bursluluk sınavları yapar. Her eğitim kademesinin bursluluk sınavları kendi konu kapsamına ve kendi sınıf seviyesine göre yapılır. Örneğin Bursa Akademik Koleji olarak okulumuz bünyesinde eğitim alan ve takip eden yıl okulumuzun burs imkanlarından yararlanmak isteyen ancak başka kurumlarda eğitim hayatına devam eden her öğrenci için bursluluk sınavı icra etmektedir. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz için 5,6,7,8,9,10,11. Sınıf öğrencilerine ayrı ayrı bursluluk sınavı hazırlanır ve öğrencilerin katılımı sağlanır. Akademik Koleji Bursa'da en çok sayıda burslu öğrenci yetiştiren kurumdur. Burslu öğrenci sayısındaki liderliğin yanı sıra her bir öğrenciye verilen burs oranları anlamında da toplamda verilen burs miktarı açısından da lider olma özelliğini sürdürmektedir.
Okulumuzun burs oranları ve bursluluk sınavları hakkında haberdar olmak için bizimle doğrudan iletişime geçebilir veya iletişim numaramızdan bizlere ulaşarak takvim hakkında bilgi alabilirsiniz.
Şunlara da Göz Atın